Història del Club

Història del Club

La història del nostre club és una narrativa rica en moments èpics, superacions i llegendes que han forjat la nostra identitat.

L’Atlètic Club Vilafranca va ser fundat l’any 1953.

Podríem definir-lo com Esport, Amistat i Cultura. Al llarg dels anys s’ha consolidat com l’entitat al capdavant del futbol base a Vilafranca del Penedès i comarca.

Es va crear de la mà d’un grup d’amics i aficionats al futbol i a la gastronomia. Normalment es trobaven al bar Chiquilín , situat al carrer Sant Pere de Vilafranca i per això es va crear la “Penya Chiquilín”. Aquelles persones segurament no es pensaven que aquelles reunions que feien esdevindrien al llarg del temps en el que avui és el nostre Altètic.

Els jugador/es durant molts anys se’ls anomenarien “els chiquilineros”

La Penya Chiquilín no va ser aceptada per la Federació Catalana de Futbol, ja que en aquell moment no es volien penyes i es va inscriure com a Atlètic Club Vilafranca. Es va inscriure com “Atlètic” perquè es volia dedicar atenció també a d’altres esports com hoquei patins o bàsquet a banda del nostre estimat esport

Al llarg de tots aquests anys, on hi ha hagut derrotes, guanys, aprenentatges, alegries, tristeses, aquest club ha passat de 40 jugadors/es en el seu temps d’inici a tenir-se 800 a l’actualitat amb equips masculins,femenins,escoleta i diversitat.